Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Hoe het voelt om alleen te zijn

Hoe het voelt om alleen te zijnBlijf verwonderd!

Zaterdag gaat Project Donald in première. Het tweemanscollectief VETO - dat zijn Anna Dupon en Xandry van den Besselaar - vertelt, draait aan de knoppen voor een verhaal over afzondering en weer samenkomen. Zowaar een live podcast op scène!
© Ayrton Eblé

Project Donald komt live op scène tot leven.

Het is 1968. Donald Crowhurst neemt deel aan de eerste solo-zeilwedstrijd rond de wereld. 243 dagen lang is hij alleen op zijn boot, maar als hij bijna bij de finish is, geeft hij op. Hij laat zich afdrijven op de Atlantische Oceaan en houdt zich niet meer bezig met de snelheid die hij maakt. Hij spendeert zijn tijd met het schrijven in zijn logboeken. Daarin is te lezen hoe hij verdwaald raakt in zijn eigen leugens en groeiende verwarring. Zijn schip wordt onbemand teruggevonden.

© Marianne Studio

Na anderhalf jaar lockdown kunnen veel mensen zich voorstellen hoe eenzaam Donald zich moet hebben gevoeld. Tweemanscollectief VETO is gaan praten met mensen die door de coronacrisis hun richting verloren. Ze spraken met een vrouw die geloofde dat corona een natuurgodin was en met een psychose in een psychiatrisch ziekenhuis belandde. Met een man in een rolstoel die afhankelijk is van sekszorg en anderhalf jaar niet werd aangeraakt. En met een vrouw die in collectieve schuldbemiddeling zit en door de lege rekken van goedkope producten in de supermarkt in de problemen kwam.

VETO stelde hen allemaal dezelfde vraag: hoe voelt het om alleen te zijn? Het resultaat is Project Donald.

Project Donald gaat zaterdag 25 september 2021 in première in CC Zwaneberg in Heist-op-den-berg. Daarna vertrekken ze op tour langs verschillende CC's in heel Vlaanderen. Alle info en tickets vind je op tweemanscollectiefveto.be.

Project Donald van Tweemanscollectief Veto

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.