Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Hoe zal Lunalia 2021 verlopen?

Hoe zal Lunalia 2021 verlopen?Blijf verwonderd!

Op dinsdag 20 april licht Jelle Dierickx, Directeur Festival van Vlaanderen Mechelen en De Kempen, het programma van het voorjaarsfestival Lunalia 2021 toe. Het motto dit jaar is 'Het Lied van de Berg en de Maan'.
© Dirk Vertommen

Na Beethoven en de maan staat dit jaar en andere Mechelse componist in de kijker

Van 23 april tot en met 10 mei 2021 zal Lunalia volledig digitaal verlopen. De concerten zullen te bekijken zijn via een stream op de website van Lunalia of via de kanalen van evilpenguintv.com. Ook de digitale editie staat garant voor een divers programma. Na Ludwig van Beethoven staat dit jaar de Mechelse componist Philippus de Monte in de kijker. 

 


De Monte werd in 1521 geboren in Mechelen en zou niet minder dan 82 jaar later zijn laatste adem uitblazen in Praag. Als zanger opgeleid in de Sint-Romboutskathedraal zou hij na verblijven in Napels, Rome en Londen uiteindelijk kapelmeester worden van twee Habsburgse keizers: Maximiliaan II en Rudolf II, aan de hoven van Wenen en Praag. Het festival opent dan ook met een bijzondere Zoomsessie: een maanritueel onder leiding van Maja Jantar waarin Mechelen met Praag zal verbonden worden.

Vijfhonderd jaar na zijn geboorte viert Lunalia, het Festival van Vlaanderen Mechelen, de ‘laatste der Vlaamse Polyfonisten’. Met onder andere de topensembles Graindelavoix, Ratas del viejo Mundo en het Vlaams Radiokoor. Floris De Rycker, de bezieler van Ratas del viejo Mundo, is tijdens deze editie van Lunalia artist in residence.

Er is ook aan de jongsten onder ons gedacht: de familievoorstelling U ki yo E brengt ons naar de Japanse berg Fuji.

Het volledige programma vind je op de website van Lunalia, klik hier.

Lunalia 2021 is volledig digitaal én gratis. Iedereen kan een vrije bijdrage leveren op het rekeningnummer BE06 0010 3720 3822 met de vermelding ‘vrije bijdrage Lunalia 2021’.

20/04/2021 Jelle Dierickx over Lunalia 2021

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.