Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Hollyshit: de achterkant van Hollywood

Hollyshit: de achterkant van HollywoodKunst & Cultuur

Espresso houdt deze week halt in Hollywood, waar films meer dan eens totaal de mist ingingen. Flops die o.a. Kevin Costner, Madonna, Clint Eastwood, Marlon Brando en Francis Ford Coppola zich tot hun dood zullen blijven herinneren.

-

The Godfather, Psycho, Jaws, Pulp Fiction… Deze films kunnen we mooi in het rijtje van de grootste Hollywoodsuccessen plaatsen. Maar niet elke film uit de bekendste Amerikaanse filmindustrie is zo’n kaskraker geworden. Integendeel. Sommige zijn om de juiste reden in de vergetelheid geraakt. Wie kent Cutthroat Island of Shangai Surprise nog? Andere zijn dan wel bekend, maar dragen onherroepelijk het etiket 'fiasco'. Denk maar aan Cleopatra en Popeye. Ook al waren de geknipte acteurs gestrikt en lag het scenario netjes klaar, de opnames verliepen op z’n zachtst gezegd stroef. Knallende ruzies op de set, overdreven sterallures, een filmbudget dat de pan uitrees of moordHoly shit! Excuseer: Hollyshit!

Een reeks van Christophe Verbiest, verteld door Olav Grondelaers.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.