Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Hollywood Forever Cemetery

Hollywood Forever CemeteryKlassieke muziek

Daar ligt Erich Wolfgang Korngold begraven. De eerste componist van klassieke muziek die naar Hollywood trok om fulltime filmmuziek te componeren. Maar de relatie tussen Korngold en Hollywood was niet vanzelfsprekend.
Erich Wolfgang Korngold

Erich Wolfgang Korngold

Korngold vluchtte in de jaren '30 weg uit Oostenrijk. Op de vlucht voor de nazi's. Z'n nieuwe vaderland werd de USA en daar was er veel vraag naar kwalitatieve filmmuziek.

De muziek die Korngold bij een hele reeks Hollywood-films componeerde was van een hoog niveau. Maar toen de aangeboden scenario's wat minder van kwaliteit werden, kreeg Korngold heimwee naar de echte klassieke muziek, los van het witte doek.

 

Donderdag 9 februari kan u in Maestro luisteren naar Sinfonietta van Korngold, een concertopname met de BBC Philharmonic. 

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.