Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Deze week in Espresso: Hollywoodpioniers

Deze week in Espresso: HollywoodpioniersKunst & Cultuur

In de aanloop naar de Oscars blikken we een eeuw terug, naar vijf pioniers die Hollywood mee vorm hebben gegeven. Ze zijn verdwenen uit het collectieve geheugen, maar zonder hen zou Tinseltown er anders hebben uitgezien.
The City Project

Het Hollywood Sign op Mount Lee in de Hollywood Hills

We duiken het verleden in op zoek naar vijf persoonlijkheden die een onuitwisbare invloed hebben nagelaten op het filmmedium. Al doen hun namen nog maar zelden een belletje rinkelen, zonder hen zou de cinema zoals we die vandaag kennen er helemaal anders hebben uitgezien.

Hieronder portretten van vijf Hollywoodpioniers uit de periode van de stomme film: silent queen Mary Pickford en hartenbreker Rudolph Valentino, de eerste sterren van het witte doek. De regisseurs D.W. Griffith en Lois Weber vernieuwden het filmmedium vormelijk en inhoudelijk. Terwijl King of Comedy Mack Sennett het publiek liet schateren.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.