Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Horst 2022: The Act of Breathing

Horst 2022: The Act of BreathingBlijf verwonderd!

“The Act of Breathing” vertaalt de ambitie van Horst om de crossover tussen muziek en kunst te verweven naar een multidisciplinaire tentoonstelling. Dit jaar verwelkomt de organisatie curator Sorana Munsya om naast Horst’s Evelyn Simons de tentoonstelling te cureren.
Lukas Turcksin

Laure Prouvost - Hovering Caress Amère

De krachten worden gebundeld met KANAL-Centre Pompidou Brussel om samen een uitdagende line-up van kunstenaars naar België te halen. Het resultaat zal bestaan uit 11 in-situ kunstwerken die in dialoog treden met het architecturale en symbolische karakter van de Asiat-site, een voormalige militaire basis in Vilvoorde.

Drie andere kunstenaars vertonen hun werk in Cinematek te Brussel, alwaar de expo gekoppeld wordt aan een filmprogramma samengesteld door Monique Mbeka Phoba.
Tentoongestelde kunstenaars in Asiat, Vilvoorde zijn Maika Garnica, Kris Lemsalu, Soraya Lutangu Bonaventure & Ali-Eddine Abdelkhalek, Michèle Magema, mountaincutters, Anthony Ngoya, Benjamin Orlow, Leonard Pongo, Laure Prouvost, Pascale Marthine Tayou. In Cinematek, met de steun van Bozar - Brussel, vind je Jean Kabuta, Mega Mingiedi, Agnès Lalau."

The Act of Breathing loopt van 12 mei tot 31 juli 2022.
Klik hier voor meer info.