Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Hugo Wolf - Kennst du das Land? - Sophie Karthäuser

Hugo Wolf - Kennst du das Land? - Sophie KarthäuserKlassieke muziek, CD

Uitvoerders: Sophie Karthäuser, sopraan; Eugene Asti, piano. Label: harmonia mundi HMC 902245.
Hoes van de Wolf-cd van sopraan Sophie Karthäuser

De Belgische sopraan Sophie Karthäuser in liederen van Hugo Wolf

Programma: 23 liederen van Hugo Wolf.

Dit is een cd-opname waar je even voor moet gaan zitten, het liefst met het tekstboekje bij de hand. De liederen van Hugo Wolf vergen namelijk een unieke luisterbereidheid, maar ook een grote focus van de uitvoerders. Die totale overgave krijg je hier: vocaliste en pianist zingen als het ware samen, de symbiose is totaal tussen die twee. Ze versmelten in eenzelfde aanvoelen van gevoelsexpressie, dynamische schakeringen en tempofluctuaties.

En we doorlopen wel wat emoties in die liederen op teksten van Mörike en Goethe. De heldere sopraanstem van Karthäuser, die in de operawereld beschouwd wordt als een geboren Mozartvertolkster, kan net zo goed scherp uithalen bij een wat cynisch lied zoals Bei einer Trauung als heel sensueel klinken in bijvoorbeeld Die Bekehrte; extatisch dan weer in Er ist’s of bijna blank in Verschwiegene Liebe.

Geen gezocht concept hier in de opzet van de CD, het is een bloemlezing uit romantisch liedrepertoire van Wolf, gebracht met alleen maar grote klasse.

- Sylvia Broeckaert

Klara's oordeel

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.