Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Hulde aan Ysaÿe

Hulde aan YsaÿeKlassieke muziek

De Muziekkapel Koningin Elisabeth bestaat 80 jaar. Om dat te vieren stond het Music Chapel Festival dit jaar in het teken van violist en componist Eugène Ysaÿe.
Eugène Ysaÿe© VRT rr

Eugène Ysaÿe

Het kruim van de internationale vioolvirtuozen maakte zijn opwachting in Flagey en bracht hulde aan Ysaÿe. Klara live was erbij en laat u meegenieten van enkele topconcerten.
Op 5 december deelde violist Joshua Bell het podium met pianist Alessio Bax. Ze speelden werk van Franck, Bach, Schubert en Ysaÿe. Bell heeft grote bewondering voor Ysaÿe, die de leraar was van Bells eigen leraar Josef Gingold. Dankzij Gingold leerde Bell het werk van Ysaÿe door en door kennen. Bell noemt Ysaÿe zelfs zijn muzikale grootvader.
Op 6 december waren het violisten Lorenzo Gatto, Yossif Ivanov en het Quatuor Hermès die Ysaÿe eerden. Ze speelden Amitiés voor 2 violen en orkest en Harmonies du soir.
Klara live zendt deze concerten uit op respectievelijk 18 en 19 december, telkens om 20u.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.