Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Iedereen Cello: stem voor de Cello Top 5

Iedereen Cello: stem voor de Cello Top 5Klassieke muziek

Klara gaat samen met zijn luisteraars op zoek naar de meest geliefde cellowerken met orkest. Stem nu!
Algemeen beeld cello

Algemeen beeld cello

De luisteraars kunnen kiezen uit een longlist van 15 vaak gespeelde composities voor cello en orkest. In de week van 8 mei maken de jonge cellisten van DeZes-lesSix hun keuze in Espresso. Drie weken lang wordt ook telkens een fragment uit de genomineerde stukken gespeeld in Klassiek leeft. De stemming wordt afgesloten op zondag 28 mei om middernacht. Wie meedoet, maakt kans op de volledige cd-box met opnames van de laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd 2017.

>> KLIK HIER EN BRENG UW STEM UIT
(de stempagina opent in een nieuw venster)

Op zaterdag 3 juni, de finaledag van het concours, presenteert Sander De Keere de hoogtepunten uit deze Cello top in de special Iedereen Cello, van 11u tot 15u.

De cellosuites

Vraag 100 cellisten naar hun lievelingswerk, 80 % antwoordt steevast: de cellosuites van Bach. Luisteraars stemmen de eerste suite telkens in de top 5 van De Klara Top 100. Redenen genoeg om in de maand van de cello bij Klara dieper in te gaan op dit meesterwerk.

Presentatie: Chantal De Waele

Samenstelling: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: cello@klara.be

Cello Sunday

Drie zondagavonden rond de cello. Katelijne Boon overloopt samen met musicologen, uitvoerders en instrumentenbouwers het boeiende levensverhaal van drie cellisten en wat ze in beweging hebben gezet.

Presentatie: Katelijne Boon

Samenstelling: Katleen Van Bavel

Contact: cellosunday@klara.be