Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Iedereen Klassiek aan huis: Concerten in Brugse woonzorgcentra

Iedereen Klassiek aan huis: Concerten in Brugse woonzorgcentraBlijf verwonderd!

Omdat niet iedereen op 30 oktober op stap kan gaan in Brugge, gaat Iedereen Klassiek aan huis in woonzorgcentra, ziekenhuizen en in de penitentiarie instelling. Zo speelden pianist Kiyotaka Izumi en cellist Jan Sciffer speelden een concert in WZC Ter Potterie in Brugge. Dat zorgde voor veel glunderende gezichten en spontane applausjes.

WZC Ter Potterie

Kiyotaka Izumi en Jan Sciffer genoten zelf ook met volle teugen. Ze waren bijzonder gecharmeerd door het geïnteresseerde en intens dankbare publiek. De bewoners van WZC Ter Potterie gaven aan wat ze het mooist vonden en konden ook heel wat klassieke melodieën mee neuriën.

Op het programma van het concert voor cello en piano stonden werken als Träumerei van Schumann, Wiegenlied van Brahms, De Zwaan van Saint-Saëns en delen uit de sonates voor cello en piano van Chopin en Rachmaninov.

Cellist Jan Sciffer is een veelzijdig cellist. Hij werkte samen met meerdere orkesten, is cellist van het Spiegel strijkkwartet en speelt vaak in duo met piano. Hij doceert aan het conservatorium van Brussel.

Pianist Kiyotaka Izumi studeerde in Tokyo, maar vervolmaakte zich aan het conservatorium van Antwerpen bij Heidi Hendrickx en Levente Kende. Hij is een voorvechter van Vlaamse muziek, vormt ook een pianoduo en werkt graag samen in voorstellingen met acteurs als Dimitri Leue.