Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Iedereen Klassiek aan huis: Een exclusief miniconcert in AZ Sint-Lucas

Iedereen Klassiek aan huis: Een exclusief miniconcert in AZ Sint-LucasBlijf verwonderd!

Niet iedereen heeft de kans om op 30 oktober naar de Brugse binnenstad af te zakken. In opdracht van Iedereen Klassiek gaan geëngageerde muzikanten zelf op bezoek in ziekenhuizen, woonzorgcentra en in de penitentiaire instelling. Hannelore Devaere (barokharp) en Jowan Merckx (blokfluiten) gaven alvast vier concerten in AZ Sint-Lucas Brugge.

Een exclusief miniconcert in AZ Sint-Lucas

Een exclusief miniconcert op de afdelingen oncologie, geriatrie en psychiatrie was een mooi cadeau voor de patiënten. De intimistische en warme combinatie van barokharp en fluit sloeg meteen aan. Ook de muzikanten genoten van de respons en interactie met de mensen. Beide musici zijn bijzonder creatief en houden ervan te improviseren en zo bijzondere sferen te scheppen.

Hannelore Devaere is musicologe en harpiste en studeerde historische harp aan de Akademie für alte Musik in Bremen. Ze werkt samen met bekende internationale ensembles en geeft regelmatig masterclasses historische harp. Daarnaast werkt ze als harplerares in meerdere muziekacademies.

Jowan Merckx studeerde blokfluit en doedelzak en is actief in folk- en wereldmuziekgroepen. Daarnaast speelt hij ook bij creatieve ensembles voor oude muziek als Zefiro Torna. Zijn improvisatiestijl is uniek.

Met deze concerten willen Klara, Brugge Plus en het Concertgebouw hun maatschappelijk engagement tonen. Klassieke muziek home delivery!

Bekijk hieronder de video over het optreden van Hannelore Devaere en Jowan Merckx.

Iedereen Klassiek 2021

Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee in een vrolijk bad klassiek. Wie er eerder al bij was, kan erover getuigen, zó vier je feest met klassieke muziek.
Samen met het Concertgebouw en de vele partners in Brugge stelt Klara een uitbundig programma voor, met vertakkingen in de hele binnenstad. We warmen op met het nieuwe Brugse strijkorkest Bryggen en sluiten traditiegetrouw af met Brussels Philharmonic.

Met Bryggen, Brussels Philharmonic, Let’s Klez, Tana Quartet, Crossbones | Trombone Collective, Vlaams Radiokoor, Opera Caramba, Psallentes, Belgian Brass Soloists, Ignace Michiels, Wim Berteloot

Live mee te maken in Brugge, na reservatie. Of te volgen op Klara, of via de Klara-app