Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Iedereen Klassiek 2017 in Brugge brengt 11.000 bezoekers naar het Concertgebouw

Iedereen Klassiek 2017 in Brugge brengt 11.000 bezoekers naar het Concertgebouw Klassieke muziek

Lustrumeditie verbindt en ontroert kenners en liefhebbers van klassieke muziek.

Sfeerbeeld Iedereen Klassiek. Foto (c) VRT / Geert Van Hoeymissen

11.000 bezoekers bezochten vandaag de vijfde editie van Iedereen Klassiek in het Concertgebouw. Met deze lustrumeditie brachten Klara, het Concertgebouw, de stad Brugge en Brugge Plus opnieuw een zeer divers en gratis programma voor kenners en niet-kenners van klassieke muziek. Bovendien genoten nog duizenden anderen van klassieke muziek op diverse locaties van de binnenstad. Beleving en participatie stonden overal centraal.

Chantal Pattyn, Nethoofd Klara en Manager Cultuur: Iedereen Klassiek is een officiële hoogdag geworden voor al wie de klassieke muziek genegen is. Kenner of liefhebber, op deze gratis dag verwelkomt Klara ze allemaal! Ik ben heel blij met deze unieke samenwerking die zoveel harten sneller doet kloppen voor klassieke muziek en de schitterende uitvoerders ervan.

Jeroen Vanacker, Artistiek Directeur Concertgebouw: Deze prachtige vijfde editie van Iedereen Klassiek was een feest van verbondenheid: tussen honderden muzikanten en duizenden luisteraars, tussen tientallen partners in de stad Brugge, het Concertgebouw en Klara. Iedereen Klassiek laat zien dat steengoede muziek onverslijtbaar is en de creativiteit in het presenteren ervan geen grenzen kent.

Renaat Landuyt, Burgemeester van Brugge: Iedereen Klassiek zorgt opnieuw voor een niet-klassieke drukte aan klanken in Brugge.

De organisatoren beloven alvast een zesde editie.

Surf naar klara.be/iedereenklassiek voor alle details

Klik hier om het programmaboekje te downloaden in PDF-formaat

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Tom Verheyden

Samenstelling: Greet Van 't veld

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via iedereenklassiek@klara.be

Elke zondag, telkens van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.