Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Iedereen Klassiek pakt uit met beiaardmuziek

Iedereen Klassiek pakt uit met beiaardmuziekBlijf verwonderd!

Tijdens Iedereen Klassiek wordt er een concert gegeven waarbij verschillende beiaardklassiekers de revue passeren. Maar wat is een beiaard eigenlijk? Luc Rombouts weet meer.
©Foto VPL

Luc Rombouts bespeelt een beiaard

Wie aan klassieke muziek denkt, denkt aan violen, piano’s en symfonieorkesten. Maar laten we vooral één instrument niet vergeten: de beiaard. Tijdens Iedereen Klassiek kunt u bewust stilstaan bij dit alledaagse instrument want dan gaat de Brugse stadsbeiaardier Wim Berteloot verschillende beiaardklassiekers voor het publiek spelen.

Luc Rombouts, de stadsbeiaardier van Tienen én universiteitsbeiaardier van Leuven, kwam in Espresso langs om te praten over dit oer-Vlaamse muziekinstrument.

Beiaardconcert op Iedereen Klassiek:
Belfort - Markt 11.00 - 12.00 uur

Vlaanderen heeft een lange traditie van klokkengieters en is ook de bakermat van de beiaard. Sinds 1532 wordt op de Brugse beiaard gemusiceerd door een ononderbroken reeks van stadsbeiaardiers. Vandaag laat Wim Berteloot zijn brede muzikale smaak klinken op de indrukwekkende Dumery-klokken, met muziek van Bach tot Queen.

10-10-19 Luc Rombouts

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel / Clara De Decker / Sander De Keere

Samenstelling week: Els Van Hoof
Samenstelling weekend: Greet Van ‘t veld

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.