Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Iedereen Klassiek pakt uit met beiaardmuziek

Iedereen Klassiek pakt uit met beiaardmuziekKunst & Cultuur

📢 Dienstmededeling 📢 beiaardconcert kan wegens technische problemen niet doorgaan.
© Foto VPL

Luc Rombouts bespeelt een beiaard

Tijdens Iedereen Klassiek wordt er een concert gegeven waarbij verschillende beiaardklassiekers de revue passeren. Maar wat is een beiaard eigenlijk? Luc Rombouts weet meer. 

Wie aan klassieke muziek denkt, denkt aan violen, piano’s en symfonieorkesten. Maar laten we vooral één instrument niet vergeten: de beiaard. Tijdens Iedereen Klassiek kunt u bewust stilstaan bij dit alledaagse instrument want dan gaat de Brugse stadsbeiaardier Wim Berteloot verschillende beiaardklassiekers voor het publiek spelen.

Luc Rombouts, de stadsbeiaardier van Tienen én universiteitsbeiaardier van Leuven, kwam in Espresso langs om te praten over dit oer-Vlaamse muziekinstrument.

Beiaardconcert op Iedereen Klassiek // Belfort - Markt // 11.00 - 12.00 uur

Vlaanderen heeft een lange traditie van klokkengieters en is ook de bakermat van de beiaard. Sinds 1532 wordt op de Brugse beiaard gemusiceerd door een ononderbroken reeks van stadsbeiaardiers. Vandaag laat Wim Berteloot zijn brede muzikale smaak klinken op de indrukwekkende Dumery-klokken, met muziek van Bach tot Queen.

Opgelet

⚠️ 🚆 Belangrijke informatie i.v.m. het treinverkeer 🚆 ⚠️

Op 26 & 27 oktober 2019 zullen er werken zijn aan het spoor in Brugge-Station. Hierdoor zal het treinverkeer gehinderd worden. Meer info op www.belgiantrain.be & www.concertgebouw.be.

10-10-19 Luc Rombouts

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.

Iedereen Klassiek 2020

Ook dit jaar verwelkomt Klara muziekliefhebbers in Brugge op Iedereen Klassiek. We gaan voor een extra veilige editie, met klinkende namen als Wannes Cappelle en Astrid Stockman, verrassende projecten voor de hele familie en heerlijke orkestmuziek door onder meer Bryggen en Brussels Philharmonic. Reserveer je ticket vanaf 12 oktober!