Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Iedereen Klassiek 2017

Iedereen Klassiek 2017Klassieke muziek

Op zaterdag 28 oktober, was het opnieuw tijd voor Iedereen Klassiek, oftwel hét feest van de klassieke muziek. Wie er de afgelopen jaren bij was, kan erover getuigen: zó vier je feest met klassieke muziek.
Sfeerbeeld Iedereen Klassiek

Sfeerbeeld Iedereen Klassiek

>> Bekijk foto's en videoreportages via de Facebook-pagina van Klara

Klassiek is er in alle maten en gewichten, voor alle emoties en gelegenheden: Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee in een vrolijk bad klassieke muziek. Samen met initiatiefnemer Klara, Brugge Plus en de vele partners in Brugge bereidt het Concertgebouw een uitbundig programma voor, met vertakkingen in de hele binnenstad. Zoals steeds warmen we op met Zot van Bach en traditiegetrouw sluit Brussels Philharmonic af, ditmaal met enkele bekende klassiekers op de lessenaar. Nodig voor dit gratis evenement dus familie en vrienden uit en laat hen kennismaken met de kracht en schoonheid van Bach, Beethoven en Brugge.

>> Klik hier om de integrale uitzending te herbeluisteren

Klik hier om het programmaboekje te downloaden in PDF-formaat, inclusief handig plannetje en schema

De radiospots - The making-of

Affiche Iedereen Klassiek 2017

Affiche Iedereen Klassiek 2017

Iedereen Klassiek (10 - 13 uur)

Iedereen Klassiek: gratis klassiek in en rond het Concertgebouw Brugge! Klara zendt live uit van 10 tot 20 uur.

Cara Van der Auwera presenteert bekende, minder bekende én live-muziek. Met om 10u30 het concert Zot van Bach met het Vlaams Radio Koor en Le Concert d'Anvers o.l.v. Bart Van Reyn, live vanuit de concertzaal. Met na 12u De Vier Seizoenen anders met solist-violist Lorenzo Gatto en de Young Belgian Strings o.l.v. Dirk Van de Moortel, live vanuit de kamermuziekzaal. En met live-impressies vanop verscheidene locaties.

Presentatie: Cara Van der Auwera

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: iedereenklassiek@klara.be

Iedereen Klassiek (13 - 16 uur)

Iedereen Klassiek: gratis klassiek in en rond het Concertgebouw Brugge! Klara zendt live uit van10 tot 20u.

Pat Donnez presenteert bekende, minder bekende én live-muziek. Met om 14u30 het concert Folksongs met Revue Blanche en om 15u40 het Clarinetchoir o.l.v. Roeland Hendrikx, live vanuit de kamermuziekzaal. En met live-impressies vanop verscheidene locaties.

Presentatie: Pat Donnez

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: iedereenklassiek@klara.be

Iedereen Klassiek (16 - 20 uur)

Iedereen Klassiek: gratis klassiek in en rond het Concertgebouw Brugge! Klara zendt live uit van10 tot 20u.

Katelijne Boon presenteert bekende, minder bekende én live-muziek. Met om 17u15 het concert Lassus Café chantant met Zefiro Torna en het Vocaal Ensemble Viermaliks o.l.v. Hans Scholliers, live vanuit de kamermuziekzaal. Met om 18u30 het slotconcert met het Brussels Philharmonic o.l.v. Diego Matheuz, live vanuit de concertzaal. En met live-impressies vanop verscheidene locaties.

Presentatie: Katelijne Boon

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: iedereenklassiek@klara.be

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie:  Sander De Keere

Samenstelling: Felicia Bockstael

Contact: iedereenklassiek@klara.be