Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

IedereenKwist, de weekendquiz van Klara

IedereenKwist, de weekendquiz van KlaraKlassieke muziek

Speel wekelijks mee met 'IedereenKwist', de weekendquiz van Klara en maak kans op het boek + 10 cd’s 'Iedereen Klassiek - deel 1' (ter waarde van 50 euro). Speel zeker opnieuw mee!
Iedereen Klassiek Boek + 10-delige cd-box

Iedereen Klassiek Boek + 10-delige cd-box

Geef onderaan deze pagina een antwoord op de twee meerkeuzevragen. Tijdens de uitzending van 'Iedereen Klassiek' op zaterdag 27 en zondag 28 mei krijgt u daarbij nog extra tips. De juiste antwoorden op beide vragen leiden u naar de finale vraag.

De wedstrijd loopt tot maandag 29 mei om 18.00 uur.

De winnaar wordt persoonlijk verwittigd.

Correct antwoord op de wedstrijdvraag van vorige week:

Welke vrouw was jaloers op de vrouw uit vraag 2 omdat het goed boterde tussen haar en Chopin, terwijl ze zelf een verhouding had met de componist uit vraag 1. Maar deze relatie eindigde omdat hij ontrouw was.

Van 1833 tot 1844 had Liszt een verhouding met schrijfster Marie Catherine Sophie de Flavigny, beter bekend als gravin Marie d'Agoult of onder haar pseudoniem Daniel Stern. Zij schonk hem twee dochters, Blandine en Cosima, en een zoon, Daniël. Deze relatie bood Liszt financiële zekerheid en een vaste verblijfplaats en een interessant netwerk. Aan de relatie kwam in 1844 een einde, onder andere vanwege zijn vaak langdurige afwezigheid en het openlijk flirten met andere vrouwen. In 1847 leerde hij in Rusland prinses Carolyne zu Sayn-Wittgenstein kennen.

Winnaar vorige week:

Elie De Paepe uit Landegem

 

Sander De Keere

Win wat Sander De Keere in z'n handen heeft! Het Iedereen Klassiek-boek, inclusief 10 cd's! 

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Sander De Keere

Samenstelling: Felicia Bockstael

Contact: iedereenklassiek@klara.be