Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ijzersterke Hertog Blauwbaards Burcht en verontrustende Wonderbaarlijke Mandarijn in de Munt

Ijzersterke Hertog Blauwbaards Burcht en verontrustende Wonderbaarlijke Mandarijn in de MuntKunst & Cultuur

De productie is een verrassende combinatie van een eenakter en een ballet pantomime van Bela Bartok, in de visie van Christophe Coppens en gedirigeerd door Alain Altinoglu.
Hertog Blauwbaards Burcht in een enscenering van Christophe Coppens

Hertog Blauwbaards Burcht in een enscenering van Christophe Coppens. © De Munt

De regisseur zette het felle contrast -dat ook muzikaal inherent is aan beide werken- extra in de verf en zag een link in de gegevens: nl. de moeizame menselijke relaties met misschien wel een loutering aan het eind van de rit. Meester-tovenaar Alain Altinoglu haalt alles uit de kast om de veelkleurige symfonische muziek van Bartok tot zijn recht te laten komen en overstijgt dit door overgave en vrijheid op het moment zelf in de uitvoering toe te laten. Beide zangers Nora Gubisch en Ante Jerkunica zijn perfect gecast in de rollen van Judith en Blauwbaard.

Sylvia ging de productie bekijken en bracht in Klara Weekend verslag uit.

Verslag door Sylvia Broeckaert over de double bill Bartok in de Munt

Klara Weekend

Klara Weekend, verfijnde ochtendradio bij een uitgebreid ontbijt. Broodjes, koffie, de krant en klassieke muziek om zalig bij wakker te worden.

Presentatie: Kaat Haest / Clara De Decker

Samenstelling: Niels Coekaerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app

Werd elke zaterdag en zondag van 07 tot 10 uur uitgezonden op Klara, klara.be en de Klara-app tot en met 2 september 2018. Voortaan hoort u op dit tijdstip Espresso.