Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Ik ben al 100 keer verliefd geweest."

"Ik ben al 100 keer verliefd geweest."Kunst & Cultuur

Morgen gaat in hetpaleis in Antwerpen 'Ophelia' in première. Theatermaker Inne Goris ging voor deze bijzondere filminstallatie op zoek naar 12 meisjes, tussen de 8 en 22 jaar. Allemaal Ophelia's die vertellen over de liefde, verliefd zijn en die kriebels in je buik. "Wij zijn 12 Ophelia's die elk ons eigen verhaal meemaken met liefde."
© Koen Broos

"Verliefd zijn is een leuk gevoeltje."

12 meisjes vertellen in de intrigerende filminstallatie over de liefde. Eén ding weten ze zeker: gek worden van liefde en eindigen in een vijver vol bloemen, zoals Ophelia in Shakespeares Hamlet, dat willen ze niet. Er moeten andere manieren zijn.

Voor iedereen vanaf 9 jaar die verliefd is, was of wil worden.

Verliefd zijn is dat je overal kriebeltjes hebt. // Je denkt er de hele tijd aan. Je doet dingen met die persoon zonder na te denken over de gevolgen. // Liefde is voor mij alleen nog maar ingewikkelder geworden.
Ophelia van LOD, OBV en hetpaleis

Ophelia van LOD muziektheater, hetpaleis en Opera Ballet Vlaanderen gaat woensdag 28 september in première in hetpaleis. Eind oktober is de voorstelling te zien in de Opera van Gent. Alle info en tickets: hetpaleis.be en operaballet.be.

© Koen Broos

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.