Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ik ben mijn straat!

Ik ben mijn straat!Kunst & Cultuur

Herinner je je nog hoe de straat waar je opgroeide er uitzag, rook en voelde? Theatermakers Mokhallad Rasem en Jessa Wildemeersch zien hun straten nog haarscherp voor zich en maakten er samen een voorstelling over: Ik ben mijn straat. Hij over zijn herinneringen aan een straat in Irak, zij aan een straat in België. En over hoe die straten meer op elkaar lijken dan je zou denken.
© Vincent Delbrouck

Jessa Wildemeersch en Mokhallad Rasem

"De geur van mijn straat is een mengeling van zomerbloesems, gemengd met koeienstront. Of soms de geur van taart." Mokhallad Rasem en Jessa Wildemeersch speelden eerder al samen in voorstellingen en tijdens hun tournees merkten ze dat er heel veel gelijkenissen waren in hun verhalen over de straten waarin ze opgroeiden. En die gesprekken tussen voorstelling en treinreis vormden de basis voor 'Ik ben mijn straat'.

Mokhallad Rasem en Jessa Wildemeersch zullen de voorstelling op straat spelen. Hoe kon het ook anders. De exacte locatie blijft geheim tot je tickets boekt. Later dit jaar herwerken ze de voorstelling ook tot zaalvoorstelling, die gaat in oktober in première.

Ik ben mijn straat

'Ik ben mijn straat' van 28 augustus tot en met 12 september. Alle info en tickets vind je op www.toneelhuis.be.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.