Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Ik heb sterke handen. Misschien was ik een goede masseur geweest."

"Ik heb sterke handen. Misschien was ik een goede masseur geweest."Klassieke muziek

Pianist Steven Osborne had graag in de tijd van Beethoven geleefd om met hem te improviseren. Improvisatie is voor Osborne onlosmakelijk verbonden met zijn vak als pianist. Maar met Chopin weet hij geen raad. Ik weet niet hoe ik die muziek moet aanpakken, vertelt hij. Dus laten we hem Mozart spelen. Zijn laatste pianoconcerto.
pianist Steven Osborne met gekruiste armen

pianist Steven Osborne

Maestro laat een concertopname horen van dat 24ste pianoconcerto van Mozart met Steven Osborne en het City of Birmingham Symphony Orchestra. Dirigent is Edward Gardner. Donderdag 3 maart! Met een prachtige Mozart-verrassing erbij. Voor de trouwe luisteraars!

Stveven Osborne speelt Nachten in Spaanse Tuinen van De Falla

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.