Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Ik speel op elke piano. Al dat gedoe over instrumenten zegt me niets!"

"Ik speel op elke piano. Al dat gedoe over instrumenten zegt me niets!"Klassieke muziek

Igor Levit wringt zich niet in bochten. De Russisch-Duitse pianist van 29 is een grote belofte. Hij houdt niet van Glenn Gould, en de muziek van Chopin laat hem behoorlijk koud. Andras Schiff is zijn pianoidool en hij is verslaafd aan kranten en tijdschriften. De volgende seizoenen speelt Igor Levit alle sonates van Beethoven in Bozar, en op donderdag 14 april geeft hij in Maestro al een voorproefje met de 3de sonate.
pianist Igor Levit in de bus met muziek op de oren

pianist Igor Levit

Igor Levit in concert

pianist Igor Levit
pianist Igor Levit

Levit en Haydn

Er zijn concertorganisatoren die denken dat je met een goede titel alleen een concert kan 'verkopen'. Begrijp me niet verkeerd : ik ben niet tegen marketing, maar de inhoud is belangrijk. En sommige organisatoren hebben daar geen kaas van gegeten.
Igor Levit
pianist Igor Levit
pianist Igor Levit

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.