Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'Ik wou' op de planken

'Ik wou' op de plankenBlijf verwonderd!

De generatie die opgroeide met de verhalen van Toon Tellegen kan ze vandaag nog altijd smaken. In zijn boeken vertellen de kleinsten der aarde, zoals de mier en de eekhoorn, over grote menselijke problemen. Thema’s als eenzaamheid en depressie sluipen er altijd in. Ondertussen heeft Tellegen zich ook ontpopt tot theatermaker. Samen met componiste Corrie Van Binsbergen maakte hij de voorstelling ‘Ik Wou'. Het Wisselend Toonkwintet zorgt voor de muzikale ondersteuning. Onze reporter ging kijken.
foto van Toon Tellegen en Corrie Van Binsbergen

Toon Tellegen en Corrie Van Binsbergen

Met hun succesvolle programma’s rond zijn dierenverhalen hebben Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet een goede naam opgebouwd bij het publiek. Met Ik wou slaat het ensemble een nieuwe weg in. De krachtige kinderportretten van illustratrice Ingrid Godon inspireerden Toon Tellegen tot korte poëtische teksten die haar werk laten spreken. Het zijn stuk voor stuk mijmeringen en uitspraken vanuit het standpunt van de getekende figuur, die de lezer raken, doen glimlachen en aanzetten tot nadenken. Corrie van Binsbergen componeerde er vervolgens muziek voor. Ervaringsdeskundige Kees van Kooten liet in de Volkskrant optekenen: ‘Als ik voor de eerste keer voorlees met de muziek van Corrie erbij, is het alsof de woorden thuiskomen.’ Ik wou is een versmelting van beeldende kunst, literatuur en muziek, die u meevoert naar een andere wereld.


Ik wou is een productie van Stichting Brokken, in België i.s.m. Behoud de Begeerte.

 

https://corrievanbinsbergen.com/projecten/toon-tellegen-ik-wou/

Reportage over 'Ik wou' met Toon Tellegen en Corrie Van Binsbergen

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Ilya Lisser / Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.