Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
I.M. Dominique Lawalrée (1954-2019)

I.M. Dominique Lawalrée (1954-2019)Blijf verwonderd!

Valckenaers & Vanhoudt deze week met Johann Johannsson, Caroline Shaw, Black Flower, Turtle Island String Quartet, Víkingur Ólafsson, Ataç Sezer, Moondog, June Tabor, Ian Krouse, Francesco Tristano en de betreurde Dominique Lawalrée.
Dominique Lawalrée Dominique Lawalrée Catch Wave Ltd.

I.M. Dominique Lawalrée (1954-2019)

Maandag bereikte ons via Roland Breeur het bericht dat (ook) Dominique Lawalrée net onverwacht gestorven is. De gekoesterde Belgische componist en pianist die vaak geassocieerd werd met ‘The New Simplicity Movement’. Zijn oeuvre omvat meer dan 650 composities op ruim 30 platen vol hermetisch minimalisme. In 1976 richtte hij in Brussel zijn eigen label The Editions Walrus op als zijn persoonlijk vehikel voor niet commercieel verkoopbare muziek. Daaropvolgend bracht hij een reeks soloplaten uit gespeeld op zijn eigen ontworpen piano, allerhande synthesizers, Wurlitzer, orgel, percussie, aangevuld met tape experimenten en stem. Hij was een van de grote meesters van de Belgische avant-garde. Lees maar na in dit fijne stuk van The Word! Nu zondag, op moederdag, laten we zijn muziek graag nog eens horen in alweer een nieuwe aflevering van Valckenaers & Vanhoudt. Tune in Joh!

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.