Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
I.M. Geri Allen (12 juni 1957 – 27 juni 2017)

I.M. Geri Allen (12 juni 1957 – 27 juni 2017)Jazz

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat jazzpianiste en componiste Geri Allen gestorven is. Zij was vorig jaar nog bij ons te gast op Jazz Middelheim.
Foto van Geri Allen

I.M. Geri Allen (12 juni 1957 – 27 juni 2017). Foto: University of Pittsburgh

Geri Allen heeft met een indrukwekkend aantal grote jazznamen het podium en de studio gedeeld. Zo was ze te zien en te horen aan de zijde van Ornette Coleman, Ron Carter, Ravi Coltrane, Tony Williams, Dave Holland, Jack DeJohnette, Betty Carter en Charles Lloyd. Opvallend detail uit het begin van haar carrière was haar optreden in de shows van Mary Wilson and The Supremes begin jaren ’80. Op haar eerste solo-album “The Printmakers” uit 1984 koos ze resoluut voor een vernieuwde kijk op de jazztraditie zoals ze die bij haar grote voorbeelden als Herbie Hancock, Hank Jones, Alice Coltrane, Cecil Taylor, Thelonious Monk en McCoy Tyner leerde kennen. Allen speelde meermaals bij ons op Jazz Middelheim, ook vorige jaar nog, een erg gesmaakt concert met het PowerTrio. 

Gerri Allen
Geri Allen vorig jaar op Jazz Middelheim (Foto: Bruno Bollaert)

All that jazz

In All That Jazz laten we iedere dag tussen tien en elf de muziek spreken en vertoeven we in het gezelschap van de meest legendarische jazzhelden. U krijgt de beste momenten uit hun carrière aangevuld met schitterende liveopnames. Leun achterover en laat u onderdompelen in de broeierige, nachtelijke sferen van een echte jazzclub.
De hele zomer lang, van maandag tot en met zaterdag om 22 uur.

De tijdslijn die we in 2017 gemaakt hebben rond 100 jaar jazz, kan u nog steeds bekijken via 100jaarjazz.klara.be.

En nog een aanrader: volg de afspeellijst van '100 jaar jazz' op SpotifyApple Music, YouTube, YouTube Music, Deezer, Qobuz of Soundcloud.

Presentatie: -

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via jazz@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag, telkens van 22 tot 23 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.

100 jaar Jazz

Geniet tijdens de zomer van het allerbeste uit de geschiedenis van de jazz met Bart Cornand, journalist en jazzliefhebber. Elke zondagavond op Klara, van acht tot middernacht.

Surf zeker ook naar onze tijdslijn via 100jaarjazz.klara.be en volg de afspeellijst van '100 jaar jazz' op Spotify

Presentatie: Bart Cornand

Samenstelling: Bart Cornand

Contact: jazz@klara.be