Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'I'm thinking of ending things' van Charlie Kaufman

'I'm thinking of ending things' van Charlie KaufmanKunst & Cultuur

Charlie Kaufman is één van de eigenzinnigste regisseurs die er in Hollywood rondlopen. Met films als 'Adaptation', 'Being John Malkovich' en het wondermooie 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' drukte hij al een heel eigen stempel. Hij kreeg van Netflix carte blanche voor zijn nieuwste film. Het resultaat is vreemd, verontrustend, maar ook bijzonder knap, volgens onze filmkenner Lieven Trio.
poster van de film 'I'm thinking of ending things'

"Je denkt een hele tijd dat je door de ogen van het hoofdpersonage Lisa kijkt, tot er wel heel vreemde dingen gebeuren"

Lucy (Jessie Buckley) en Jake (Jesse Plemons) hebben sinds zeven weken een relatie en hoewel zij erover denkt deze prille relatie te beëindigen – vandaar de titel – gaat ze met Jake mee om zijn ouders te ontmoeten. Van daaraf worden de gebeurtenissen alleen maar vreemder.

Jake vertelt dat zijn moeder zich niet goed voelt, maar verzwijgt wat haar precies mankeert; Lucy wordt regelmatig door een andere Lucy gebeld en reageert dan betrapt. Heet ze eigenlijk wel Lucy? Zowel haar naam als beroep, als de kleur van haar kledij veranderen in de loop van de film. Ook het standpunt van waaruit de film wordt verteld, lijkt na verloop van tijd te verschuiven van Lucy naar Jake.

Kaufman zet je ook in deze film weer meermaals op het verkeerde been of stuurt je een doolhof in met verschillende uitgangen. "Iedereen haalt iets anders uit zijn films", zegt Lieven Trio. Hij vindt de film zeker niet gemakkelijk, maar wel erg knap gemaakt en de moeite waard om te bekijken.

Lieven Trio over 'I'm thinking of ending things'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.