Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Interview met regisseur Lukas Dhont over de muziek in de film 'Girl'

Interview met regisseur Lukas Dhont over de muziek in de film 'Girl'Kunst & Cultuur

In de aflevering over dansmuziek in films kon de Belgische film 'Girl' uiteraard niet ontbreken. De film vertelt het verhaal van een tiener die geboren is als jongen en ballerina wil worden. Robin en Jeroen spraken met regisseur Lukas Dhont.
© VRT rr

Angelo Tijssens, coscenarist (links) en Lukas Dhont (rechts)

Die won met de film op het filmfestival van Cannes de Caméra d’Or, de prijs voor het beste regiedebuut. En de hoofdrol in de film wordt vertolkt door danser en acteur Victor Polster. Die werd tijdens datzelfde festival trouwens bekroond met de prijs voor beste acteerprestatie.

Herbeluister het interview via de audiospeler hieronder.

De integrale uitzending is nog tot 31 december 2018 te herbeluisteren via de Klara-app of via deze link

The Original Soundtrack - interview met regisseur Lukas Dhont van 'Girl'

The Original Soundtrack met Jeroen Struys & Robin Broos

In 'The Original Soundtrack' laten Robin Broos en Jeroen Struys muziek horen die je terug katapulteert naar de meest onvergetelijke filmmomenten. En om het henzelf niet té gemakkelijk te maken, zoeken ze naar de mooiste muzikale thema’s binnen een bepaald onderwerp.

---

Deze week vieren de World Soundtrack Awards hun 20ste verjaardag, en dat kunnen Robin Struys en Jeroen Broos niet laten liggen! Ze vertellen in Espresso over fantastische soundtracks, die er niet zouden geweest zijn zonder de hulp van enkele straffe Belgen.

Als kers op de taart maken ze op 24 oktober een marathonuitzending met de beste filmmuziek, een hele dag lang live vanuit Gent. 

Presentatie: Robin Broos en Jeroen Struys

Productie: Rolly Smeets

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via soundtrack@klara.be

Alle afleveringen zijn beschikbaar als podcast, via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify, Soundcloud, Castbox, Stitcher, Overcast, Pocket Casts en RSS.