Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Interview met regisseur Lukas Dhont over de muziek in de film 'Girl'

Interview met regisseur Lukas Dhont over de muziek in de film 'Girl'Kunst & Cultuur

In de aflevering over dansmuziek in films kon de Belgische film 'Girl' uiteraard niet ontbreken. De film vertelt het verhaal van een tiener die geboren is als jongen en ballerina wil worden. Robin en Jeroen spraken met regisseur Lukas Dhont.
© VRT rr

Angelo Tijssens, coscenarist (links) en Lukas Dhont (rechts)

Die won met de film op het filmfestival van Cannes de Caméra d’Or, de prijs voor het beste regiedebuut. En de hoofdrol in de film wordt vertolkt door danser en acteur Victor Polster. Die werd tijdens datzelfde festival trouwens bekroond met de prijs voor beste acteerprestatie.

Herbeluister het interview via de audiospeler hieronder.

De integrale uitzending is nog tot 31 december 2018 te herbeluisteren via de Klara-app of via deze link

The Original Soundtrack - interview met regisseur Lukas Dhont van 'Girl'

The Original Soundtrack met Jeroen Struys & Robin Broos

In het dagelijkse leven zijn ze rivalen: Jeroen is filmjournalist bij De Standaard, Robin bij De Morgen. Maar buiten de uren zijn ze gewoon beste vrienden. Op Klara sloten ze in de zomer van 2018 een pax media met een programma over filmmuziek. En vanaf zaterdag 7 september 2019 komt er een nieuw seizoen van 'The Original Soundtrack'. Daarin laten ze muziek horen die u terug katapulteert naar de meest onvergetelijke filmmomenten. En om het henzelf niet té gemakkelijk te maken, zoeken ze elke week naar de mooiste muzikale thema’s binnen een bepaald onderwerp.

Wat is uw favoriete filmmuziek? Laat het weten via de reageerfunctie in de app of via Soundtrack@klara.be en dan komt uw keuze misschien wel in een speciale extra aflevering met de beste filmmuziek aller tijden, gekozen met de luisteraars.

Elke aflevering zal ook beschikbaar zijn als podcast via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify, Soundcloud, Castbox, Stitcher, TuneIn, Overcast, Pocket Casts en uiteraard ook via RSS

Presentatie: Robin Broos en Jeroen Struys

Productie: Rolly Smeets

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via soundtrack@klara.be

Elke zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
De eerste reeks kan u nog steeds herbeluisteren via de site en de app.