Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Istanbul Expres (Gent)

Istanbul Expres (Gent)Blijf verwonderd!

en Turkse concertavond 'Café Métropole'

Istanbul Expres - Late Night World - 7 november

In Gent is er van 14 tot 18 november weer vijf dagen Turkse muziek onder de noemer 'Istanbul Expres'. Op het programma staan onder meer Tcha Limberger en Incesaz.

En we nodigen graag uit voor een concertavond met Turkse muziek op Klara, 'Café Métropole' op 20 november. In ‘Café Métropole’ praat gastheer Ronny Mosuse met muzikanten die naar ons land zijn gemigreerd over de weg die zij én hun muziek hebben afgelegd, en er komen ook Belgische muzikanten langs die voor hun muziek de wijde wereld zijn ingetrokken. In de Toots-studio van de VRT presenteren Tristan Driessens & Robbe Kieckens hun gloednieuwe cd met Turkse muziek, en er zullen ook optredens zijn van Emre Gültekin, Ruben Tenenbaum en Meftuni Topçu.

Dinsdag 20 november, VRT Toots-studio 22.00-22.00h (deuren 19.30h), inschrijven voor dit gratis concert kan via latenight@klara.be.

Late Night World

Wereldmuziek, van new weird folk en veldopnames, over oude blues en een noite de fado, tot stemmen uit de flamenco en oud-spelers uit Irak. En volg ook zeker onze afspeellijst 'Wereldmuziek' op Spotify

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via latenight@klara.be

Elke woensdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.

Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.