Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
ITA leest de Decamerone

ITA leest de DecameroneKunst & Cultuur

De spelers van het International Theater Amsterdam lezen vanaf vandaag elke avond één verhaal uit de Decamerone van Boccaccio. En dit honderd dagen lang, om u bij te staan en te verstrooien tijdens uw quarantaine. "Langer mag dit echt niet duren", zegt regisseur Ivo Van Hove.
De spelers van het ITA© ITA

Elke avond leest één speler één verhaal voor

In de veertiende eeuw beschreef de Italiaanse dichter Boccaccio in De Decamerone hoe een groep van tien jonge mensen Florence ontvlucht, waar de pest heerst. Ze vertellen elkaar verhalen tijdens hun verblijf op een buitenplaats. Steeds tien per dag. Honderd verhalen. Met humor, kritiek op gezagsdragers en lichte erotiek.

Ook wij worden nu bedreigd door een ziekte. Ook wij moeten zoveel mogelijk binnen blijven. Daarom maakt ITA deze verhalen toegankelijk voor het publiek. De acteurs van ons vaste ITA-ensemble lezen u deze verhalen voor. Steeds één per dag. Elke dag een nieuw verhaal. Als ode aan het leven.

De verhalen kan u vanaf maandag 23 maart hier beluisteren.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.