Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Itzhak Perlman 75 jaar

Itzhak Perlman 75 jaarKlassieke muziek

Maestro maakt een special rond deze jarige Israëlisch-Amerikaanse violist, op maandag 31 augustus.

Itzhak Perlman

Perlman bleef zich bewust van z'n Joodse wortels en identiteit, en hij spreekt zich tot op vandaag helder uit tegen anti-semitisme. 

En dan waren er nog andere bijzondere ontmoetingen ... 

Perlman over Trump

Ook deze onvergetelijke filmmuziek werd ingespeeld dooer Itzhak Perlman 

Itzhak Perlman werd op 31 augustus 1945 in Tel Aviv geboren. Z'n ouders kwamen uit Polen. Als jongen van 4 wordt Perlman ziek, en het blijkt kinderverlamming te zijn. Vanaf dat moment loopt de jonge Itzhak met beenbraces en krukken. Viool spelen doet hij al zittend. Op z'n 13de verhuist Perlman naar de Verenigde Staten om aan de Juilliard School in New York te gaan studeren. 

In 1958 verschijnt Perlman in een populaire show op de Amerikaanse televisie, en van de ene dag op de andere is hij een beroemd wonderkind. 

Perlman werd een bijzonder geliefde en populaire violist die veel concerten speelde en een indrukwekkend aantal opnames maakte. 

En soms musiceerde hij in verrassend gezelschap ... 

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.