Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Jan Caeyers te gast in het MIM

Jan Caeyers te gast in het MIMBlijf verwonderd!

In deze korte podcast neemt Jan Caeyers u mee langsheen een selectie van 20 instrumenten die een link hebben met Ludwig van Beethoven. Ze zijn te bewonderen in het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel. Hij voorziet ze van tekst en uitleg, gekoppeld aan enkele pittige details uit het leven van de componist.

MIM, Brussel

Beethovenwandeling in het MIM met Jan Caeyers

Naar aanleiding van het Beethovenjaar werd in het MIM een wandeling uitgestippeld langs 20 instrumenten waarvoor de gevierde componist muziek schreef. Beethovenspecialist, biograaf en dirigent Jan Caeyers wierp in avant première zijn licht op deze selectie instrumenten, en deelt zijn kennis en verhalen. In deze korte podcast hoort u wat hij vertelde over de muziek en de instrumenten, doorspekt met enkele pittige details uit het leven van Ludwig.

Luister alvast hier: https://soundcloud.com/audio-mim-2020/beethovenwandeling-in-het-mim-met-jan-caeyers

 

Weg van Beethoven

2020 had een groots Beethovenjaar moeten worden, maar helaas bleef ook de arme Ludwig niet gespaard van het coronavirus. Grote herdenkingen, prestigieuze concerten en andere feestelijkheden konden niet doorgaan. Maar dat houdt Klara niet tegen om dit Beethovenjaar groots en in stijl af te sluiten met de vijfdaagse special Weg van Beethoven.

Presentatie: 10u-12u: Sieglinde Michiel / 12u-14u: Mark Janssens / 14u-18u: Bart Stouten / 18u - 20u: Jan Caeyers / 20u - 23u: Nicole Van Opstal

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via beethoven@klara.be.

Weg van Beethoven: vanaf zondag 27 tot en met donderdag 31 december, elke dag vanaf 10.00 tot 23.00 uur. Op 31 december sluit Weg van Beethoven af om 18.00 uur.
Daarna volgt Bijna 2021! met Johannes Wirix-Speetjens en mag Oudejaers met de Grondelaers 2021 inluiden.