Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Jazz Middelheim

Jazz MiddelheimJazz

De laatste aflevering van Jazz Middelheim met Bart Cornand van deze zomer. Negen weken lang zouden we terugkijken op 35 edities van het festival. Het is even anders gelopen. Op 22 augustus verloren we Toots Thielemans, de peter van Middelheim.
Toots

I.M.Toots

De uitzending van vorige week was al helemaal aan hem gewijd, en vandaag gaan we daar lekker mee verder. U hoort Toots met Roland Hanna in 1981, en met Rob Franken in 1976, en zijn allerlaatste volledige concert op Jazz Middelheim, in 2013. En we openen voor de gelegenheid met Toots in februari 1947; het nummer heet 'Rosetta', een krakende acetaatopname met het Sextet van saxofonist Jack Sels. Met als toemaatje: een van zijn eerste opnames uit 1947, en een kleine hommage aan wijlen Miel Vanattenhoven, de bezieler van Jazz Middelheim.

Jazz Middelheim 35 jaar

Jazz Middelheim viert zijn 35e editie, en dat wordt op Klara uitgebreid gevierd. Negen zondagen lang grasduint Bart Cornand, jazzrecensent van Knack, door de rijke geschiedenis van het mooiste jazzfestival van Europa. Met de grootste namen uit de jazzgeschiedenis, de fijnste duetten, en de crème van de Belgische scene. Elke zondagavond van acht tot elf: de schatkist van Jazz Middelheim.

Presentatie: Bart Cornand

Samenstelling: Bart Cornand

Contact: jazzmiddelheim@klara.be