Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeleef Jazz Middelheim 2016 op klara.be

Herbeleef Jazz Middelheim 2016 op klara.beJazz

Jazz Middelheim, van 12 tot en met 15 augustus in het Antwerpse Park Den Brandt.
Algemeen beeld van Jazz Middelheim 2016.

Algemeen beeld van Jazz Middelheim 2016. (c) Bruno Bollaert

Klara was er tijdens het festival elke dag live. Van vrijdag tot zondag van 16 uur tot middernacht, en op maandag van ’s middags 12 uur tot 21 uur ‘s avonds. Tussen de concerten door serveerden presentatoren Lies Steppe, Bart Vanhoudt en Karel Van Keymeulen gesprekken met muzikanten en bezoekers, reportages achter de schermen en vanop de festivalweide, en commentaar van kenners en liefhebbers. De Klara-reporters hebben vier dagen lang het terrein uitgekamd op zoek naar mooie verhalen.

Klik hier en luister live,

Bekijk hieronder talrijke filmpjes of herbeleef het hele festival via ons YouTube-kanaal en onze Facebook-pagina.

VRIJDAG 12 AUGUSTUS

Met het Marcin Wasilewski Trio, artist in residence trompettist Avishai Cohen en Ludovico Einaudi. Zijn minimalistische sound, die versterkt wordt door strijkers, elektronica en loops, grijpt u bij uw kraag en laat diepe groeven achter. En als openingsconcert krijgt u de Belgische vibrafonist Pascal Schumacher.

Pascal Schumacher & Friends

Marcin Wasilewski Trio

Avishai Cohen Quartet

Ludovico Einaudi

ZATERDAG 13 AUGUSTUS

Op zaterdag gaat het er allemaal wat avontuurlijker aan toe. Artist in residence, Avishai Cohen, opent met zijn Big Vicious. Later horen we ook de ICP (Instant Composers Pool) Orchestra en de Ornette Coleman Tribute. De legendarische Patti Smith sluit af met een akoestische set - een festivaldag die lak heeft aan grenzen tussen genres.

Avishai Cohen's Big Vicious

ICP Orchestra

Ornette Coleman Tribute 'Denardo Vibe'

An Evening of Words and Music with Patti Smith

ZONDAG 14 AUGUSTUS

Op zondag draait het op Jazz Middelheim allemaal rond variatie. Artist in residence, Avishai Cohen, pakt uit met de studenten van het conservatorium van Antwerpen, Bekijk onderaan dit artikel ook nog twee video's van de repetities.
Jef Neve speelt in duo samen met Nederlandse rapper Typhoon en STUFF zorgt voor een heus feest tijdens hun funky set ‘Hybrid Love’. Melanie De Biasio stelt tenslotte nog haar nieuwe album ‘Blackened Cities’ voor. Ingetogen en enigmatisch, De Biasio’s nieuwe muziek hypnotiseert en laat u met een bevreemd gevoel achter.

Avishai Cohen and students Conservatorium Antwerpen

Jef Neve & Typhoon

STUFF 'Hybrid Love'

Rebirth Collective feat Jesse van Ruller

Melanie De Biasio

MAANDAG 15 AUGUSTUS

De laatste dag van Jazz Middelheim belooft memorabel te zijn. Craig Taborn doet je nekhaar overeind staan tijdens zijn solo set en Dré Pallemaerts stelt zijn gloednieuwe CD ‘Coutances’ voor. Met de muziek van hun album ‘Perfection’ blaast de Power Trio iedereen omver. Deze onvergetelijke verjaardagseditie wordt afgesloten door niemand minder dan dé Pharoah Sanders, die samen zal spelen met pianist Joachim Kühn en tabla speler Zakir Hussain. 

Craig Taborn solo

Dré Pallemaerts 'Seva'

Power Trio Murray, Allen & Carrington

Pharoah Sanders /Joachim Kühn / Zakir Hussain

NOG MEER JAZZ OP KLARA

De hele zomer is er ook het programma ‘Jazz Middelheim’, met een selectie van de meest markante live momenten uit de geschiedenis van het festival. En bovendien is er elke weekdag, van 23u tot middernacht een reeks rond markante jazzfiguren: Best of Jazz.

Een zomer lang dé jazz die u gehoord moet hebben.

Klik hier en lees meer over Jazz Middelheim

REPETITIE STUDENTEN JAZZKLAS KONINKLIJK CONSERVATORIUM ANTWERPEN

Dit weekend op Jazz Middelheim speelt weer een bijzonder talentrijk viertal uit de jazzklas van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze hadden eind mei al een goede repetitiesessie met Avishai Cohen. De studenten die spelen zijn Harrison Steingueldoir (piano), Roeland Celis (gitaar), Kobe Boon (contrabas) en Casper Van De Velde (drums). 

Jazz students feat. Avishai Cohen

Jazz students Royal Conservatoire Antwerp feat. Avishai Cohen (rehearsal II)

Jazz Middelheim 2016

Klara is er tijdens Jazz Middelheim elke dag live. Van vrijdag tot zondag van 16 uur tot middernacht, en op maandag van ’s middags 12 uur tot 21 uur ‘s avonds. 

Presentatie: Lies Steppe & Bart Vanhoudt

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: jazzmiddelheim@klara.be