Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
JazzLab

JazzLab Jazz

JazzLab speurt de Belgische jazzscene af op zoek naar de meest spitante projecten, om elke maand met een andere interessante jazzgroep langs de Belgische concertzalen te trekken. Voor ons 25-jarig bestaan maken we van seizoen ‘18-‘19 een feest. Met vier eigen producties onder de noemer JazzLab 2.5 presenteren we een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz, met een blik op de toekomst.

Affichebeeld JazzLab

Vier straffe muzikanten starten een nieuwe band op waarmee we doorheen het seizoen zullen touren: Dré Pallemaerts Seva, Lynn Cassiers Yun, Bert Dockx Ottla en Hendrik Lasure warm bad. 

Bassist Sal La Rocca trakteert je in november op een pittige cocktail van hard bop en hedendaagse grooves. Donder blies de jury omver op de STORM!-contest 2017 en zal u in november bewijzen waarom. Donder speelt in double bill met het trio van de Waalse Igor Gehenot die zijn piano voor de gelegenheid inruilt voor een hammondorgel.
Van klassieke jazz met Jef Neve tot hardcore experiment en vrije improvisatie: niets is Teun Verbruggen vreemd. In zijn kwartet krijgt de traditie dan ook bezoek van andere stijlen tijdens de maarttournee. Sommige muziek mikt op het hoofd, andere op de benen. Kleptomatics zit in die laatste categorie. De zes blazers onder leiding van drummer Yves Peeters staan steevast garant voor een uitbundig feest. Een ideale afsluiter van het seizoen in mei!

Ontdek het op www.jazzlab.be.