Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Beleef Jazz Middelheim op Klara

Beleef Jazz Middelheim op KlaraBlijf verwonderd!

Back to live is de slogan van de eerstvolgende editie van Jazz Middelheim: het festival dat opnieuw -en 4 dagen lang!- een podium geeft aan de fine fleur van de jazzscene. Zowel internationale namen als toppers uit eigen land passeren de revue. Ook Klara is erbij!

Jazz Middelheim 2020

Maak ook thuis en onderweg Jazz Middelheim mee vanop de eerste rij. Luister live op Klara en via de Klara-app naar zowat alle concerten van de Main Stage. Op Klara.be/jazzmiddelheim en de Facebookpagina van Klara kunnen de jazzliefhebbers ook terecht voor nog meer video’s en interviews.

STUFF. is headliner op de openingsavond. John Zorn, Laurie Anderson en Bill Laswell zorgen gegarandeerd voor een historisch concert op zaterdag 14.8. Op zondag opent Toine Thys het festival. En Klara-lieveling Anouar Brahem brengt op het hoofdpodium zijn meesterwerk The Astounding Eyes of Rita. Het Joe Lovano Trio en bassist Avishai Cohen sluiten Jazz Middelheim af op maandag 16.8.

Alle concerten van de Main Stage hoort u live op Klara. Jazzcats kunnen deze zomer ook genieten van het dagelijkse programma All that Jazz en de bijhorende podcast.

Bekijk de line-up: 

Vrijdag 13/08 

Vrijdag krijgt u een boeiend programma met als opener de jonge Belgische formatie Boombox Experiments aangevuld door het energieke collectief ECHT!. Beide zijn een kruising tussen elektro en jazz. Daarna is het uitkijken naar Dans Dans die voluit gaan voor minimalistische gitaargeluiden. Het Britse Portico Quartet zorgt om 20.30 voor een intense spacetrip en de Belgische superband STUFF. sluit deze avond af. Na hun schitterende laatste release T(h)reats wordt dit een absoluut hoogtepunt.

 • 16u30: ECHT!
 • 18u30: DANS DANS
 • 20u30: Portico Quartet
 • 22u30: Stuff.

 

Zaterdag 14/08 

Zaterdag opent de Belgische band John Ghost. Het sextet rond gitarist Jo De Geest put invloeden uit zowel jazz, rock als hedendaags klassiek. De jonge Belgische drummer Samuel cureert om 16.30 het hoofdpodium met twee boeiende projecten: Reservoir Ghosts en het trio Malaby- Dumoulin-Ber. Kris Defoort vervolgens: improvisatie is de basis en de kracht van zijn werk. Dit mag je letterlijk nemen want vandaag inviteert hij Han Bennink en Wolter Wierbos. Sleutelfiguren in het legendarische ICP Orchestra. Bram De Looze en Robin Verheyen behoren tot de meest prominente figuren in de hedendaagse Belgische jazzscene. Ze delen ook hun passie voor Thelonious Monk, en hebben jarenlang als duo het repertoire van Monk gespeeld. Nu bundelen ze hun krachten met Joey Baron, de legendarische drummer die naam heeft gemaakt door zijn samenwerkingen met John Zorn. En the master himself, John Zorn sluit de avond af, samen met Laurie Anderson en Bill Laswell.

 • 16u30: Reservoir Ghosts // Malaby-Dumoulin-Ber
 • 18u30: Kris Defoort invites
 • 20u30: MiXMONK
 • 22u30: John Zorn / Laurie Anderson / Laura Cromwell

 

Zondag 15/08

Rietblazer Toine Thys behoort al twee decennia tot de Belgische jazztop. Zijn project Overseas is een samenwerking met de Egyptische oed-speler Ihab Radwan en Herman Fraanje aan de piano. De Franse rietblazer Michel Portal is een genie en een fenomeen. Hij viert zijn 85ste verjaardag met een nieuwe plaat: MP85. Vandaag laat hij zich omringen door de Frans-Kroatische pianist Bojan Z die een cruciale rol vervult binnen het nieuwe kwintet. Ook de keuze voor de Duitse trombonist Nils Wogran is subliem en de Belgische drummer Lander Gyselinck mag de plaats innemen van Jack DeJohnette. 

 • 15.00-16.15u. - #MP85 Michel Portal
 • 17.00-18.15u. - Youn Sun Nah
 • 19.00-20.15u. - Stefano di Battista 'Morricone Stories'
 • 21.00-22.30u. - Anouar Brahem ‘The Astounding Eyes of Rita’

 

Maandag 16/08

 • 16u30: Pete Agora's Trio feat. Joe Lovano
 • 18u30: Philip Catherine 'Two Pianos'
 • 20u30: Joe Lovano Trio
 • 22u30: Avishai Cohen Trio
 

Jazz Middelheim

Maak ook thuis en op vakantie Jazz Middelheim mee vanop de eerste rij. Klara zendt alle concerten van de Main Stage live uit. Daarnaast zijn er gesprekken met zowat alle artiesten door Bart Vanhoudt, Karel Van Keymeulen en Lies Steppe. Op klara.be/jazzmiddelheim en de Facebookpagina van Klara kunnen de jazzliefhebbers ook terecht voor video’s, interviews en sneak peeks van de backstage.

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via jazzmiddelheim@klara.be

Foto © Bruno Bollaert