Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Jean Paul Van Bendegem en de Gentse boekentoren - herbeluister

Jean Paul Van Bendegem en de Gentse boekentoren - herbeluisterBlijf verwonderd!

Op zondag 8 april mocht Jean Paul Van Bendegem in de tweede aflevering van Verdwaalde Stad o.a. een kijkje nemen in de kelders van de boekentoren. De aflevering is ondertussen beschikbaar als podcast of herbeluisterbaar.
Jean Paul Van Bendegem en Sylvia Van Peteghem voor de Boekentoren

Jean Paul Van Bendegem en Sylvia Van Peteghem voor de Boekentoren

Voor een fanatiek boekenverzamelaar als hij is dit 'het heilgdom der heiligdommen'. De toren, een ontwerp van architect Henry Van de Velde wordt momenteel in al zijn pracht gerestaureerd. En dat onder het liefdevolle toeziend oog van de hoofdbibliothecaris van de universiteitsbibiotheek Sylvia Van Peteghem. Maar eerst heeft hij het over de woelige jaren zestig waarin hij net als zoveel andere adolescenten ‘liever langharig dan kortzichtig’ was.

De tweede aflevering is herbeluisterbaar via klara.be en de Klara-app én ook beschikbaar als podcast Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later. 

Verdwaalde Stad

Vlaanderens bekendste professor en vrolijke atheïst Jean Paul Van Bendegem werd 65 in 2018. Naar aanleiding daarvan maakte hij voor Klara een filosofische wandeling door zijn stad en zijn leven.

Samenstelling: Annick Lesage / Rolly Smeets

Contact: via de reageerknop in de Klara-app

Deze reeks is nog steeds gratis downloadbaar als als podcast of herbeluisterbaar via de Klara-app.