Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Jeroen Malaise stelt zijn eerste soloalbum voor in Music Matters

Jeroen Malaise stelt zijn eerste soloalbum voor in Music MattersBlijf verwonderd!

Pianist en componist Jeroen Malaise stelde zijn nieuwe cd, 'Keyboard Works, Pt. 1' voor in Music Matters op woensdag 9 december 2020.
© Lotte Stek

Jeroen Malaise

Pianist en componist Jeroen Malaise laat zich voor deze CD inspireren door het profiel van de ‘eerste generatie pianisten’ zoals Chopin en Liszt. Hun profiel was eigenlijk de optelsom van een klassieke pianist en een jazzpianist nu: zowel het uitvoeren als het improviseren en componeren. Dat wilde hij graag in een hedendaagse context plaatsen en laten zien. Het resultaat is zijn album "Keyboard Works, pt. 1", met composities voor piano en klavichord.

Naast zijn eigen composities komt ook het werk van de jonge Gentse componist Karel Stulens aan bod. Gebaseerd op de Etudes van Jeroen Malaise, creëerde Karel Stulens 6 "Digital Snippets".

Plannen voor een "Keyboard Works, pt. 2" zijn er ook al: hierin gaat Jeroen Malaise de dunne scheidingslijn onderzoeken tussen improvisatie en componeren, en dat rond preluderen. Hij zal preludes opnemen én zelf componeren, zowel op historische als moderne instrumenten.

Beluister Keyboard Works, pt. 1 hier.

9/12/2020 Jeroen Malaise over zijn nieuwste CD "Keyboard Works, pt. 1"
© Koen Broos
Keyboard Works, pt. 1 - Jeroen Malaise
Jeroen Malaise & Olav Grondelaers in Music Matters - 9 december 2020

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.