Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Jeugdboekenmaand: Jacques & Lise

Jeugdboekenmaand: Jacques & LiseBlijf verwonderd!

De Jeugdboekenmaand is begonnen. Het ideale moment om nieuwe prenten- en kinderboeken te ontdekken. En de makers ervan! Kent u bijvoorbeeld Jacques Maes en Lise Braekers? Allebei illustratoren en een koppel in werk én leven. En dus zit er evenveel Jacques als Lise in hun prentenboeken zoals ‘Viktor’, ‘Als sneeuw voor de zon’ en ‘Duif’.
De tentoonstelling 'Verbeeld door twee' nog tot 31 maart in de bib van Diest

De tentoonstelling 'Verbeeld door twee' nog tot 31 maart in de bib van Diest

Jacques en Lise zijn niet alleen een koppel. Ze zijn ook allebei graphic designers die al verschillende jaren samenwerken. “Ons atelier is eigenlijk gewoon een kamer in ons huis op de eerste verdieping”, zegt Lise. ‘We hebben elk onze eigen bureau en we zitten tegenover elkaar. Lise maakt bijvoorbeeld een tekening en ik kleur die in. Zo geven we projecten door aan elkaar”, vertelt Jacques.

Hun atelier staat vol met spullen: van oude boeken tot vondsten op rommelmarkten. Uit die objecten halen ze inspiratie voor hun prenten.

Kinderboeken maken is voor ons alsof we kleine filmpjes maken. We bedenken zelf het verhaal, de camerastandpunten en de belichting.
Jacques Maes

Creatief koppel

“Sommige mensen verklaren ons zot om als koppel samen te werken”, vertelt Lise. “Maar ik vind het juist een voordeel omdat je heel eerlijk tegen elkaar kan zijn. Je moet jezelf niet inhouden. We zijn ook gewoon altijd samen waardoor we geïnspireerd worden door dezelfde dingen.”

Benieuwd naar het werk van dit creatief koppel? Bezoek dan zeker hun tentoonstelling in de bibliotheek van Diest. Alle info staat op Facebook. Ga zeker ook eens kijken op hun website jacquesandlise.com

Op bezoek bij Jacques & Lise

Meer info, boekentips en alle activiteiten vindt u op jeugdboekenmaand.be

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.