Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
John Coltrane Blue World (1964)

John Coltrane Blue World (1964)Jazz

'Blue World' is een onuitgegeven soundtrack van John Coltrane uit 1964 die onlangs verscheen bij Impulse en vormt de leidraad voor vanavond.
John Coltrane

John Coltrane

Tevens de ultieme gelegenheid om dieper in te gaan op deze uiterst interessante periode van het klassieke 'Trane' kwartet dat zich klaarstoomde richting het legendarische A Love Supreme. 1963-64: Coltrane is tegelijk hevig, vol zelfrespect, assertief en melancholisch met als zwaartepunt een diepe emotionaliteit. Op zesendertigjarige leeftijd toont hij een ongeëvenaarde beheersing van zijn instrument, zijn timbre is uniek, hard en resonerend, maar ook warm en zangerig. 

Voorts blikt Lies Steppe met Avishai Cohen vooruit naar het ECM festival in Flagey (22/11-24/11/2019) en laat u ook graag de wondere wereld van Roland Kurk ontdekken in de handen van de Nederlandse pianist Michiel Braam.Tevens de ultieme gelegenheid om dieper in te gaan op deze uiterst interessante periode van het klassieke 'Trane' kwartet dat zich klaarstoomde richting het legendarische A Love Supreme. 1963-64: Coltrane is tegelijk hevig, vol zelfrespect, assertief en melancholisch met als zwaartepunt een diepe emotionaliteit. Op zesendertigjarige leeftijd toont hij een ongeëvenaarde beheersing van zijn instrument, zijn timbre is uniek, hard en resonerend, maar ook warm en zangerig. 

Voorts blikt Lies Steppe met Avishai Cohen vooruit naar het ECM festival in Flagey (22/11-24/11/2019) en laat u ook graag de wondere wereld van Roland Kurk ontdekken in de handen van de Nederlandse pianist Michiel Braam.

Late Night Jazz

Uw wekelijkse update rond jazz actua, nieuwe releases, interessante concerten en verrassende vondsten. Lies Steppe verkent voor u de wereld van de jazz en omstreken.

Presentatie: Lies Steppe - Tine De Donder

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via jazz@klara.be

Elke maandag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.