Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Jolente De Maeyer in Music Matters

Jolente De Maeyer in Music MattersBlijf verwonderd!

Violiste Jolente De Maeyer staat op het podium met Wim Mertens, opent Iedereen Klassiek met haar strijkorkest BRYGGEN, brengt dit weekend het vioolconcerto van August De Boeck én heeft sinds september haar eigen vioolklas aan het Conservatorium van Antwerpen. Hoog tijd voor een gesprek in Music Matters.

violiste Jolente De Maeyer

Inescapable Tour

Violiste Jolente De Maeyer deelt het podium met de gerenommeerde componist Wim Mertens en met haar strijkkwintet. Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de muzikale carrière van Wim Mertens vindt een heuse wereldtournee plaats, waarin zowel een selectie van zijn bekendste composities als zijn nieuwe album aan bod komen. Meer informatie via de website van Wim Mertens

August De Boeck

Van een wereldtournee naar een Vlaams-Brabants dorp, dat zowel de geboorteplek is van componist August De Boeck als van Jolente De Maeyer. Op zondag 17 oktober brengt Jolente in Merchtem het vioolconcerto van De Boeck: een werk dat onterecht eerder minder gekend is. Hoewel de compositie geschreven werd in 1934, is het een groot romantisch vioolconcerto. 

Iedereen Klassiek

Met haar strijkorkest BRYGGEN laat Jolente het publiek op Iedereen Klassiek ontwaken in Scandinavische sferen: ze brengen onder andere muziek van Pärt en Grieg.

Kom meer te weten over de verschillende projecten van violiste Jolente De Maeyer via het gesprek in Music Matters. 

13/10/2021 Jolente De Maeyer over haar vele muzikale projecten
Jolente De Maeyer & Olav Grondelaers

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.