Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Jonas Kaufmann - Dolce Vita

Jonas Kaufmann - Dolce VitaKlassieke muziek, CD

Uitvoerders: Jonas Kaufmann, tenor; Orchestra del Teatro Massimo di Palermo o.l.v. Asher Fisch. Label: Sony classical 88875183642.
Hoes van de cd Dolce Vita met Jonas Kaufmann

Dolce Vita met Jonas Kaufmann

Programma: Dolce vita.

Met ‘Dolce Vita’ wil de Duitse tenor Jonas Kaufmann zijn liefde voor Italië uitschreeuwen. Gelukkig doet hij dat op een intelligente, soms een beetje ingehouden en vooral heel smaakvolle manier. Het repertoire is licht en volks met meezingers als Volare en Caruso. Maar Kaufmann zou Kaufmann niet zijn als hij niet op een hoogstaande en toch ook directe manier met dit repertoire omgaat.

Moet deze muziek door een Italiaan gezongen worden? Neen! Zingt een Italiaan deze muziek anders? Waarschijnlijk wel. De Italiaanse pathetiek maakt bij Kaufmann plaats voor een goed doordachte gereserveerdheid. In plaats van onstuitbare passie kiest deze tenor voor een kracht die vanuit de woorden komt. Technisch is Kaufmann weer ronduit indrukwekkend, en zijn stijl in dit repertoire is nooit van het goede te veel.

Is dit een cd die u best in z’n geheel over u laat komen? Misschien niet. Het is genieten in schijfjes. Met een glas wijn erbij, een pasta misschien, en vooral met een goed humeur.

Want schrik hebben van dit lichte repertoire is nergens voor nodig, zeker niet in handen van zo’n totale artiest als Kaufmann.

- Mark Janssens

Klara's oordeel