Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Jonge belofte van het jaar 2016

Jonge belofte van het jaar 2016Klassieke muziek

Tenor Reinoud Van Mechelen krijgt de Klara voor Jonge belofte van het jaar voor zijn internationale doorbraak, zijn nieuwe cd Erbarme Dich met eigen ensemble A Nocte Temporis en vooral voor zijn hoge, warme tenorstem.
Reinoud Van Mechelen

Reinoud Van Mechelen

Reinoud Van Mechelen (°29 mei 1987) leerde als kind zingen in de koren van Clari Cantus (Kessel-Lo) met Ria Vanwing. Hij studeerde af als master in 2012 aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Dina Grossberger.

Hij wordt gevraagd om zijn uitzonderlijk hoge en warme tenorstem door gerenommeerde ensembles als: Les Arts Florissants, Collegium Vocale, Le Concert Spirituel, La Petite Bande, Les Talens Lyriques, Pygmalion, Le Poème Harmonique, Il Gardellino, Insula Orchestra, L'Arpeggiata, Ludus Modalis, B'Rock, Ricercar Consort, Capriccio Stravagante, Scherzi Musicali en het European Union Baroque Orchestra.

Momenteel (22 - 28 januari 2017) zingt hij de rol van Jason in de opera Médée van M.A. Charpentier met La Scintilla, Koor van de Opera Zürich o.l.v. William Christie in het Operagebouw van Zürich.

Van Mechelen woont in Parijs waar hij in 2016 zijn eigen ensemble A Nocte Temporis oprichtte. Hun eerste CD Erbarme Dich met aria’s voor tenor en fluit van J.S. Bach verscheen in het najaar.

www.reinoudvanmechelen.be

 

Klara in deSingel (17 - 20 uur)

Op zaterdag 27 januari 2018 palmt Klara voor het zevende jaar op rij deSingel in. Live muziek weerklinkt dan een dag lang in alle zalen, studio’s en gangen. Met - zoals gebruikelijk voor Klara - klassieke muziek in al haar verschijningsvormen. Van barok tot hedendaags, van jazz tot wereldmuziek, van muziektheater tot debat.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.