Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Joris Preckler: “De nieuwe Chick Corea is een ontroerend soloconcert!”

Joris Preckler: “De nieuwe Chick Corea is een ontroerend soloconcert!”Kunst & Cultuur

De 79-jarige jazzpianist Chick Corea is een icoon. Samen met Keith Jarrett en Herbie Hancock schreef hij jazzgeschiedenis. Hij gaf op een authentieke manier de akoestische piano een eigen gelaat en zette de rockjazz definitief op de kaart.

Chick Corea

Nu ligt Plays in de winkel, zijn nieuwe dubbelaar met concertfragmenten uit Clearwater (VS), Berlijn en Parijs. Muzieksamensteller Joris Preckler is fan!

Veelzijdigheid in stijl voelt Corea niet aan als een belemmering. Integendeel! Het leidt tot verrijking en ongebreideld experiment. Anno 2020 staan er 23 Grammy Awards op zijn naam en songs zoals Spain, My Spanish Heart en Captain Marvel werden hits. Een constante in Corea’s carrière is zijn innovatiedrang. Stilistisch bewandelde heel wat paden en mengde genres op een manier die niemand hem ooit had voorgedaan. In dit alles bleef Corea trouw bleef aan de akoestische piano.

Plays is een nieuw dubbel live album waarin concertfragmenten uit Clearwater (VS), Berlijn en Parijs elkaar naadloos opvolgen. Prachtig samengesteld krijg je als luisteraar het gevoel in een concertzaal te zitten. Je voelt Chick Corea echt plaats nemen achter de vleugel en er ontstaat tijd en ruimte voor een intens soloconcert. Ontroerend!

Plays is uit bij Concord. 

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.