Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Joyce and Tony

Joyce and Tony Klassieke muziek

Joyce DiDonato en Antonio Pappano in de Wigmore Hall in Londen. Een heerlijk duo! Vrijdag neemt Maestro afscheid van Joyce als artieste van de week, maar 's avonds stapt ze met veel flair het podium op van Opera Vlaanderen in Antwerpen.
een tekening van Joyce DiDonato en Antonio Pappano

mezzo Joyce DiDonato en pianist Antonio Pappano

En dit vinden de Maestro-luisteraars van Joyce :

Ludo Thijs : Waarom ik van haar hou? Niet alleen om haar verschijning, die er ook mag zijn, maar omwille van haar onmiskenbaar superieure operakwaliteiten! Haar presence op scene, haar acteren! Als temperamentvolle femme fatale, als onschuldig meisje, om het even, ze staat er! En natuurlijk haar stem, die maakt haar eigenlijk superieur aan die andere grote diva, La Callas, die af en toe niet om een foutje verlegen zit(zat).

Piet Farla : Joyce DiDonato is een overweldigende zangeres. verpletterende présence, in welke rol dan ook, komisch of dramatisch.

Alice Van de Sande : Joyce DiDonato kan mij kippenvelmomenten bezorgen, ze heeft een warme stem en leeft zich volledig in de partituur in.

Marc Zys : Joyce je bent mijn favoriet Je bezorgt me vreugde en verdriet Alle anderen verzinken in het niet Ik wou dat je me nooit verliet.

Rodney Kappar : Ik hou van de stem van Joyce omdat het mij zalft, geneest en kracht geeft.

Josée Lehon : Oh wondere vrouw

Die je kinderziel

Weet te bewaren

En, tegelijk, vol ingehouden passie

Elk woord in elke zin

Vol gloed kan vullen

Mijn tenen blijven krullen

Ik houd van jou!

 

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.