Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Kamer in Oostende

Kamer in OostendeBlijf verwonderd!

Ze spreken af in Oostendse hotels, flaneren urenlang op de dijk, en gaan in achterafstraatjes en oude huizen op zoek naar sporen van mensen die ofwel in Oostende woonden, of er aanspoelden. Van Ensor tot Claus, van Snoek tot Proust. In de reeks 'Kamer in Oostende', naar het gelijknamige boek, volgen we schrijver Koen Peeters en schilder, pianist en historicus Koen Broucke langs hun eigenaardige zwerftochten.
Marine (Oostende) - 2017 - Acryl op doek© Koen Broucke

Marine (Oostende) - 2017 - Acryl op doek

Ze hebben een onderzoeksmethode die ze ironisch ‘het perspectivisme’ noemen, een manier om het verleden van hun personages binnen te kunnen stappen. Je moet het horen om het te begrijpen. Bij de afleveringen vindt u de schilderijen en foto’s die Koen Broucke bij de verhalen maakte.

Het boek ‘Kamer in Oostende’ is uitgegeven bij De Bezige Bij en is verkrijgbaar als e-book of paperback via de webwinkels en boekhandels. (EAN-code: 9789403160504).

Beluister alle afleveringen hieronder of in de Klara-app!

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.