Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara brengt een nieuw seizoen van de podcast 'Kant, en klaar!'

Klara brengt een nieuw seizoen van de podcast 'Kant, en klaar!' Blijf verwonderd!

Ook in 2019 is april 'De Maand van de Filosofie'. Klara pakt uit met een nieuw seizoen van de denkende podcast 'Kant, en klaar!. Met Paul Verhaeghe, George Monbiot, Thomas Hertog en Trudy Dehue. De nieuwe afleveringen zijn ondertussen beschikbaar en ook de vorige seizoenen kan u uiteraard nog altijd downloaden.
© Eva Mundorff

Seizoen 4 van de podcast 'Kant, en klaar!' start op 2 april 2019


Je hoeft geen filosoof te zijn om na denken. Iedereen stelt zich vragen over het leven of onze tijd. We kunnen niet anders. Deze denkers zetten echter deuren open naar andere manieren van kijken naar de werkelijkheid en wie we zijn. Want niets is vanzelfsprekend.

Met de 18de eeuwse filosoof Immanuel Kant vragen we ons af: Wat kan ik weten? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Wat is de mens? Het zijn telkens richtingwijzers voor een filosofische verkenningstocht. Meedenken mag! Of zoals Kant het zei: Durf te denken.

In april 2017 hoorden we filosofen Martha Nussbaum, Pieter Thyssen, Peter Singer en Paul Moyaert. In september 2017 waren Ton Lemaire, Marcus du Sautoy, Joke Hermsen en Lode Lauwaert te gast. En in april 2018 Karen Armstrong, Antoon Vandevelde, Damiaan Denys en Maxim Februari.

Een podcast van Greet Van Thienen mmv Annick Lesage.

Reacties zijn welkom via de Klara-app of kant@klara.be

Er werden tot nu toe al 3 seizoenen van 'Kant, en klaar!' gemaakt. De podcastversie van alle afleveringen kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, Spotify, Soundcloud en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.