Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Kasteel van Gaasbeek 2017

Kasteel van Gaasbeek 2017Blijf verwonderd!

‘Kairos Castle’ is een tentoonstelling over ‘het juiste ogenblik’, met de Nederlandse filosofe en auteur Joke Hermsen als curator. We kennen Chronos als de god van de praktische, meetbare (klok)tijd uit de Griekse mythologie, als de tijd die we hebben.
Corinne Mercadier, Les planètes, uit de reeks SOLO, 2011-2012, met dank aan Galerie Les filles du calvaire

Corinne Mercadier, Les planètes, uit de reeks SOLO, 2011-2012, met dank aan Galerie Les filles du calvaire

Maar wie kent ook zijn kleinzoon Kairos, de god van ‘het geschikte ogenblik’, die voor onverwachte inzichten zorgt en nieuwe kansen biedt? Hij onderbreekt de meetbare tijd en vertegenwoordigt al die bevlogen momenten van schoonheid en daadkracht die het leven intens maken. Kairos is de tijd die we zijn.
 
Met deze expo toont Joke Hermsen het Kasteel van Gaasbeek als een plek waar de tijd ‘gestapeld’ is, waar die andere tijd ervaren wordt. Met een team kunstenaars gaat zij in het kasteel op zoek naar sporen van de inspirerende ‘Kairos-tijd’. Met woord en beeld, klank en kleur speurt ze naar de verstilde tijd, naar bezinning, bezieling en beweging.
Met werk van David Claerbout, Nicolas de Staël, Antony Gormley, Rebecca Horn, Evi Keller, Sofie Muller, Hans Op de Beeck, Pipilotti Rist, Georgia Russell en vele anderen.
 
Praktische informatie 
- Van za. 1 april tot en met zo. 18 juni 2017
- Dagelijks van 10u tot 18u (laatste toegang om 17u), gesloten op maandag, open op feestdagen
- Tickets kosten € 12 p.p., reductie- en groepstarief € 10 p.p., tot 18 jaar € 2, gratis tot 7 jaar
- Catalogus ism Lannoo