Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Kati Heck in Den Haag

Kati Heck in Den HaagKunst & Cultuur

Kunstenares Kati Heck exposeert voor het eerst in het Museum voor Actuele Kunst in Den Haag. Met haar solotentoonstelling Hauruck d’Orange toont de Duits-Antwerpse kleurrijke taferelen met een vleugje humor en onderhuidse maatschappijkritiek.

Kati Heck in het GEM in Den Haag

Twee jaar geleden verzorgde ze de vormgeving van het Opera Ballet Vlaanderen, maar nu staat de Duits-Belgische kunstenares Kati Heck met haar schilderijen en sculpturen in de kijker. Sinds vorige maand is ze te zien met de solotentoonstelling Hauruck d’Orange in het Haagse Museum voor Actuele Kunst. Hauruck betekent ‘Kom op’ in Duitse spreektaal. De titel van haar expo lijkt dus zoveel te willen zeggen als: ‘Hup Holland hup’.

Maar haar tentoonstelling is geen ode aan onze noorderburen. Haar werken geven net speldenprikken aan een nationalistisch idee, vertelt kunstrecensent Jeroen Laureyns. “Deze expo toont een grimmige vorm van kunst, die ook erg feministisch en politiek geladen is. Het toont moraliserende taferelen van eigen tijd, waarin ze opvallend vaak zichzelf en haar vrienden verwerkt.”

Die maatschappijkritiek is pas in tweede instantie te zien in haar schilderijen. “Als je Hecks werk ziet, is dat een feest voor het oog, met veel kleur en uiteenlopende stijlen: van fotorealistisch tot cartoonesk."

Hauruck d’Orange van Kati Heck is nog tot 8 november te zien in het Museum voor Actuele Kunst in Den Haag.

Beluister hieronder Klara-recensent Jeroen Laureyns over de tentoonstelling van Kati Heck in Den Haag:

Jeroen Laureyns over Kati Heck

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.