Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Kees 't Hart - Wederzijds

Kees 't Hart - WederzijdsBlijf verwonderd!

Wat doe je als goede burger tegen overlast? Er een opwindende roman over maken aldus Nederlands romancier en recensent Kees 't Hart.
Kees 't Hart. Wederzijds. Roman.

Wederzijds. Kees 't Hart. Querido

Graffitti op het straatmeubilair, partygedreun tijdens slapeloze uren, anonieme laster op social media. Elke burger windt er zich wel eens over op en piekert dan over de vraag hoe er vanaf te geraken. De wat paranoïde hoofdpersoon uit Kees ’t Harts nieuwe roman Wederzijds is zo iemand. Hij woont in een mooi huis in een wat verlepte buurt in Den Haag en heeft al enkele keren de tags overschilderd die graffitispuiters op het kabelkastje onder zijn raam achterlaten. Op een dag laat hij zich verleiden door Wederzijds. Dat is een buurtvereniging die overlast discreet aanpakt en even heimelijk als wederrechtelijk wraak pleegt bij familie van vermeende daders. Voor hij het goed beseft wordt de hoofdpersoon gevraagd voor schijnbaar onschuldige tegenprestaties waar hij nooit goed wijs uit geraakt. Hoe meer hij eruit wil, hoe dieper hij erin raakt. Kees ’t Hart beschrijft het zonder franjes maar het werkt aanstekelijk. Ter navolging! Zolang het maar een roman blijft.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram