Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Kerst op Klara. 'Weihnachten' is een werkwoord.

Kerst op Klara. 'Weihnachten' is een werkwoord. Blijf verwonderd!

Doorheen de eeuwen schreven componisten menige bladzijden muziek geïnspireerd door Kerstmis. Klara drijft mee op de kerstvibes en kiest de mooiste kerstmuziek, van vrijdagmiddag 24 december tot en met zondagavond 26 december. Sommige vaste weekend-programma's wijken voor het themaprogramma: Kerst op Klara. Hiermee wenst het Klarateam u en uw naasten stemmige en warme Kerstdagen.

Klara viert Kerstmis © de Specialist


24 december 
Klara Serveert - 12u-14u
Een prelude op kerstavond, met muziek om in de stemming te komen.

24, 25 & 26 december
Kerst op Klara - 14u-18u

Obrecht Van Nevel programmeert elke dag twee van de zes cantates uit het ‘Weihnachtsoratorium’ van J.S. Bach in een uitvoering van Philippe Herreweghe en zijn Collegium Vocale Gent. Om achteraf te kunnen zeggen: ‘wir haben wunderschön geweihnachtet’. Carlo Siau vergezelt u deze kerstnamiddagen met nog andere klassieke hoogtepunten zoals: het ‘Strijkkwintet op. 88’ van Johannes Brahms, één van z'n eigen lievelingscomposities met de twee vredig klinkende altviool-partijen die het verschil maken, Vincent D'indy en zijn ‘Symphonie sur un chant montagnard’, de ‘Fantasia on Christmas Carols’ van Ralph Vaughan Williams en de eerste symfonie genoemd ‘Winter Daydreams’ van P.I. Tsjaikovski.

25 & 26 december
Klara Staat Op - 7u-10
u
Met Klara wakker worden en meteen aan het kerstontbijt. Met ‘In dulci jubilo’’ van Dietrich Buxtehude, over ‘In the bleak Midwinter’ van Gustav Holst tot enkele kerst-traditionals, gezongen door The King's Singers.

25 & 26 december
Kerst op Klara - 10u-14u

Mark Janssens duikt in zijn platenkast en wil u deze kerstdagen hoogstpersoonlijk vergezellen met kerstmuziek die u echt wilde horen: van het gregoriaanse ‘Rorate caeli desuper’ tot ‘Kerstmis is Dien Dag Dat Ze Niet Schieten’ van Wannes Van de Velde.

24, 25 & 26 december
Caramba goes Christmas! - 17u-20u
Onder de kerstboom van Klara wacht een feestpakket vol warme, swingende, dansbare tunes. Takeaway en open uw verrassingsbox voor het aperitief, geniet ervan tijdens het kerstdiner en laat het nazinderen bij het dessert. Let’s swing, let’s sing, let’s Caramba, zoals steeds met Cara Van der Auwera.

24 & 25 december
Klara Live – 20u-22u

Sylvia Broeckaert serveert u een mooie mix van stemmige kerstmuziek.

26 december
Valckenaers & Vanhoudt – 20u-22u

Bart Vanhoudt verrast u met kerstmuziek van ondermeer Kaja Draksler, Frode Halti, Geert Waegeman en Benjamin Britten.

Kerst op Klara - Playlist
En als dat niet genoeg is, dan is er ook nog altijd de speellijst op spotify: Kerst op Klara. Liesbet Vereertbrugghen zocht vier uur non-stop kerstmuziek bij elkaar. Een soundtrack bij uw kerstdagen via deze link: https://open.spotify.com/playlist/3f3MICJw673AKHn90GmE2U?si=68a8dc43668046ac


 

Kerst op Klara

Vanaf donderdagavond 24 december tot zaterdagavond 26 december 2020 kan u luisteren naar 'Kerst op Klara'. Daarin krijgt u van Geertje De Ceuleneer, Greet Samyn, Anne-Marie Segers, Katleen Van Bavel, Julie Van Bogaert, Sylvia Broeckaert en Tom Verheyden veel sfeervolle muziek. 

Contact: via de reageerknop in de Klara-app