Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Kinderen van de collaboratie

Kinderen van de collaboratieKunst & Cultuur

Wie herinnert zich nog De Nieuwe Orde? De documentairereeks waarin de legendarische Maurice De Wilde de collaboratie tijdens WO II uitspitte is intussen 35 jaar oud, en Canvas laat nu voor het eerst de kinderen van collaborateurs aan het woord. Een bijzondere nieuwe reeks, waar historicus Koen Aerts aan meewerkte. Hij kwam langs in Espresso voor een gesprek.
Promotiebeeld Kinderen van de Collaboratie (© Canvas)

Promotiebeeld Kinderen van de Collaboratie (© Canvas)

Kinderen van de Collaboratie

Kinderen van de Collaboratie is vanaf dinsdag 7 november om 21.15 uur 6 weken lang te zien op Canvas en VRT.nu. Meer informatie vind je hier.

Wie na de uitzending met vragen zit of zelf een verhaal wil delen kan vlak na de eerste, derde en laatste aflevering op de facebookpagina van Canvas in gesprek met historicus Koen Aerts en eindredacteur Geert Clerbout, tijdens een facebook live-sessie. 

Op dinsdagavond 5 december organiseert Canvas in samenwerking met Bozar een debat rond de thematiek van de reeks. In SS of IS, wat te leren uit het verleden? debatteren (de)radicaliseringsexperts en historici over de gelijkenissen en verschillen tussen toen en nu. 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.