Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Componist van het jaar: Bram Van Camp

Klara Componist van het jaar: Bram Van CampKlassieke muziek

Bram Van Camp (°1980) studeerde compositie bij Wim Henderickx en Theo Loevendie en heeft een omvangrijk oeuvre. 2019 was een jaar van doorbraak en erkenning in binnen- en buitenland. Zijn opdrachtwerk voor de Koningin Elisabethwedstrijd Scherzo-Bagatelle voor viool en piano speelde daarin een belangrijke rol. Maandag 9 maart komt hij naar Music Matters.
© VRT rr

Bram Van Camp

Daarnaast werden sleutelwerken als Music for 5 instruments (Het Collectief) en Träume (Christianne Stotijn en Symfonieorkest Vlaanderen) na hun creatie meermaals met succes uitgevoerd. Ook de nieuwe CD met het Concerto voor viool en ensemble door Wibert Aerts en HERMESensemble was een voltreffer.

Als Van Camp iets is naast componist, dan wel scenograaf van de verbeelding.
Tom Janssens

De composities van Bram Van Camp zijn al jaren een vaste waarde bij de belangrijkste Belgische zalen en festivals. Ze worden uitgevoerd door o.a. het Arditti Quartet, Antwerp Symphony Orchestra en BL!NDMAN. Componeren is voor Bram een zoektocht waarin hij telkens zijn stijl probeert te vernieuwen. Door zijn voorliefde voor natuurlijke, organische muzikale vrijheid, zijn er in zijn muziek ook invloeden te horen vanuit de jazz.

Zijn Scherzo-Bagatelle sluit naadloos aan bij de grote composities in het vioolrepertoire.
Juryvoorzitter van de Koningin Elisabethwedstrijd Gilles Ledure

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.